Ons verhaal

Lieve, Sam and the tribe
3 min readFeb 16, 2021

--

Ons hart bonst, zweet breekt uit, zijn we er wel klaar voor? Ja, we doen het, we springen… samen!

Wij zijn Sam en Lieve en samen met onze drie kinderen gaan we onze droom najagen. Sam is iemand die graag rond mensen is; oprecht geïnteresseerd in hun wereld en drijfveren. Lieve houdt ervan om mensen/vrienden te verwennen, hen een goed gevoel te geven. Twee kwaliteiten van onszelf dat we kunnen gebruiken in ons spannend, nieuw project.

Our Tribe

Doorheen de jaren is onze blik op de wereld veranderd. We maakten prachtige avonturen mee, maar we hebben ook al diepe waters doorzwommen. Sam heeft nl. wat gezondheidsproblemen gehad, maar desondanks deze beproevingen, waren dit niet de kantelpunten om deze stap te zetten.

Laten we zeggen dat het meer de passie is, de zin in uitdaging, de natuur… maar ook de keuze die we zelf maken om meer als gezin in het leven te staan, dan als verschillende individuen. Samen iets opbouwen in de bergen, met zorg voor de natuur.

We hebben het goed hier in België, we hebben een mooie woning, een fijne job, aangename collega’s, toffe vrienden, de allerliefste ouders, broers en zussen… maar toch missen we iets. Ons verlangen naar avontuur is te groot. We wensen dagelijks de gezonde berglucht op te snuiven, dagelijks mensen te verwennen… zodat zij op vakantie hun batterijen weer kunnen opladen en dit in een duurzame omgeving.

Sam had deze stap al jaren in zijn hoofd. Bij Lieve is dit moeten groeien. Je familie en vrienden zomaar achterlaten? Niet meer kunnen terugvallen op het leven dat je reeds opbouwde, je vertrouwde netwerk… En dat allemaal voor het onbekende. Want je verwezenlijkt niet alleen je droom, je gaat ook een nieuw leven opbouwen in een ander land, met een vreemde taal en andere cultuur. En je kinderen… die krijgen geen keuze, die moeten gewoon mee. Gaan zij daar kunnen aarden? Gaan zij hun vriendjes, nichtjes, neefjes, hun kamers, hun thuis… niet teveel missen?

Ja, dat zullen ze waarschijnlijk wel doen en ja, het zal niet gemakkelijk zijn en ja, we zullen heimwee hebben. Maar na verschillende vakanties, veel wikken en wegen, het financiële onder de loep te nemen, het delen van foto’s, praten met mensen die ons zijn voorgegaan… is Lieve volledig mee in het verhaal. We zijn een team, we gaan elkaar steunen, want we maken deze keuze voor het geluk van ons gezin.

We gaan springen… en ver. We gaan ons Belgenland verlaten en emigreren naar het Oostenrijk. We zochten een ideaal wandel- en skigebied, waar kinderen welkom zijn. En deze hebben we gevonden, in de groene bergen, die prachtig wit kleuren in de winter. Een gastvrij land, met aandacht voor wat echt belangrijk is, nl. je gezin. In de gezonde Alpenlucht gaan we in het gebied Hochrindl een appartementenhuis runnen. De belangrijkste troef is de intacte natuur. Massatoerisme, industrie, veel verkeer en stress zal je hier niet terugvinden. Dit vakantiegebied won de felbegeerde Greenpeace Climate Protection Award voor speciale luchtkwaliteit, maar ook de European Village Renewal Award.

Uitzicht vanuit Nockalm Lodge

En dit staat volledig in lijn met ons project. We verbouwen de appartementen tot een warme lodge met duurzame materialen en zoeken ecologische oplossingen. Deze krijgt een gloednieuwe naam, die perfect past bij de setting nl. ‘Nockalm Lodge’.

Onze achtertuin

We gaan jullie, onze gasten, verwelkomen in een sfeervolle en comfortabele omgeving, we gaan jullie ont-zorgen… jullie de rust en de mogelijkheden bieden om samen met het gezin de mooiste plekjes in de omgeving te ontdekken. We gaan luisteren naar jullie noden, hierop inspelen… en jullie gewoon verwennen, zodat jullie een deugddoende vakantie hebben om nooit meer te vergeten.

Zin om meer te weten over deze unieke accommodatie en benieuwd naar ons emigratie avontuur?

Volg ons via onze facebook- en instagrampagina ‘Nockalm Lodge’

Hopelijk tot snel!

Sam, Lieve, Eden, Matti en Felan

--

--

Lieve, Sam and the tribe

Gezin van vijf, afkomstig uit België, wonend in Oostenrijk. We runnen het kindvriendelijke Nockalm Lodge en houden van het outdoor family life in Karinthië!