Kinderwandelingen in de Nockberge

Lieve, Sam and the tribe
2 min readMay 23, 2023

--

Interactieve kinderwandelingen in Hochrindl

Köning Waldgeist

Je start aan de Herzl Hütte; daar krijg je het boekje van Köning Waldgeist met het verhaal en raadsels.

Het is een korte, interactieve wandeling met houten beelden, doe-opdrachtjes, uitzichtpunten… rond het verhaal van ‘Koning Bosgeest’.
De wandeling eindigt bij een leuke speeltuin. De wandeling duurt max. 1u.

Zijn alle raadsels correct opgelost? Haal je geschenkje op bij de Herzl hütte.

Gratis met de Kärnten card

Zirbenzapfi

Ook deze wandeling start aan de Herzl Hütte. Je krijgt een houten bal en krijtjes mee, om te gebruiken tijdens je wandeling.

Opnieuw is dit een interactieve wandeling. Hier volg je de bordjes van ‘Zirbenzapfi’. Je gaat omhoog door de bossen van Hochrindl, naar de wateropslagplaats (deze is aangelegd om het gebied extra te besneeuwen in de winter en wordt NIET gebruikt om in te zwemmen). Langs de wandeling heb je spelletjes, houten figuren, uitkijkposten, een krijtmuur, speeltuigen etc.

De afstand is 2.2km en je doet er met kinderen ongeveer 1.5u tot 2u over, afhankelijk hoe lang de kinderen bij iedere stop blijven spelen.

Almmatura hike

Dit is een geleide wandeling georganiseerd door de Hiasl Hütte. Op voorhand reserveren is dus noodzakelijk. Deze wandeling kan in het Duits, Engels of Italiaans.

Eerst ga je een uurtje wandelen en krijg je uitleg over de fauna en flora in Hochrindl. Nadien is er een wedstrijdje ‘Koemelken’ en ‘Spijkerslaan’, krijg je een kort quizje over hetgeen je geleerd hebt tijdens de wandeling en kan je je eigen houten plankje graveren. Deze wandeling kan geboekt worden met of zonder Oostenrijkse ‘Jause’. In totaal duurt deze activiteit zo’n 3u (afhankelijk van de grote van je groep)

Prijzen zijn terug te vinden via deze link https://www.zirbenhuette.com/aktivitaeten/sommer/almmatura/

--

--

Lieve, Sam and the tribe

Gezin van vijf, afkomstig uit België, wonend in Oostenrijk. We runnen het kindvriendelijke Nockalm Lodge en houden van het outdoor family life in Karinthië!