Wandelschoenen

Lieve, Sam and the tribe
3 min readMay 24, 2022

--

“Je moet vertrouwen op je schoenen”

Fashionable, waterdicht, stevig, ruim… dit zijn enkele van onze eisen wanneer we ons nieuwe bergschoenen aanschaffen.

Het was dan ook zeer spannend toen ik de schoenen van @berghen_shoes ontving. Want bij schoenen, liep het toch al enkele keren fout bij ons. De schoenen hebben we uitgetest tijdens een stevige wandeling in Falkert, Karinthië.

FASHIONABLE — Dat Eden mijn zwarte wandelschoenen niet mooi vindt, daar heb ik geen probleem mee. Maar gelukkig vindt ze die van haar de aller mooiste! En geen enkele irritatie bij het wandelen. Wat ook een prestatie is.

Berghen Shoes — kids

RUIM — Felan heeft een brede voet. In de winter heb ik 2x verschillende schoenen moeten bestellen; omdat het echt duwen was om zijn voet er in te krijgen. En nog zaten de laatste ook te krap. Maar nu kon hij zijn nieuwe schoenen vlotjes zelf al aan doen! En hij doet ze heel graag aan. Want als hij even naar buiten loopt, zijn het die schoenen, die hij direct zelfstandig aantrekt.

STEVIG — We hebben direct voor een stevige testklim gekozen. Ik heb een zwakke enkel en sla hem af en toe eens om, maar hier in deze schoenen voelde ik me heel zeker. Ik voelde de stevigheid rond mijn enkel en dit geeft me steun tijdens de wandelingen.

GRIP — Naarmate de wandeling steiler werd, heeft Sam Felan gedragen, in de draagrugzak. Dus de grip werd direct ook uitgetest, zeker op de wegen waar nog sneeuw lag. “Je moet vertrouwen op je schoen”, zei hij. En dit deden we!

WATERBESTENDIG — In het terugkeren liepen we langs een bergriviertje. Het was voor de kinderen een avontuur om in en over het water te springen. Alle schoenen werden nat, maar geen enkele kous! Ik wist niet eens dat dit kon :D!

Berghen Shoes — waterproof

Of ze duurzaam zijn, dat hoop ik zeker, want we houden enorm van de fitvorm, the look, de waterdichtheid, de stevigheid en de grip.

Ja, we raden de bergschoenen van @berghen_shoes voor 100% aan!

Berghen Shoes — hike

--

--

Lieve, Sam and the tribe

Gezin van vijf, afkomstig uit België, wonend in Oostenrijk. We runnen het kindvriendelijke Nockalm Lodge en houden van het outdoor family life in Karinthië!